Var rädda om biblioteket och varandra!

Publicerad: 2022-12-22

Du som är student eller anställd vid KI kan med hjälp av ditt KI-kort använda biblioteken i Solna och Flemingsberg alla dagar i veckan kl 7.00-22.00 då vi har meröppet. För att det här ska fungera behöver vi alla hjälpas åt för att göra biblioteket till en trygg och trivsam plats.

På senaste tiden har bibliotekets lokaler vid flera tillfällen använts på ett otillåtet och olämpligt sätt under meröppet. Det har bland annat skräpats ner och utspillt stearin har förstört mattor och möbler.

Vill vi därför påminna om att du som besökare måste följa de regler som gäller för bibliotekets lokaler. Tänk på:

  • Var försiktig med bibliotekets utrustning och inredning.
  • Plocka undan efter dig och släng ditt skräp i bibliotekets återvinningskärl.
  • Har du flyttat på möbler så ställ tillbaka dem innan du går.
  • Nu i juletid vill vi särskilt påminna om att levande ljus är strikt förbjudna i KIB:s lokaler (och större delen av campus), då de utgör en brandfara.

KI har väktare på campus dygnet runt, som kan kontaktas om något upplevs som otryggt, hotfullt eller som avviker från det normala. Väktare kommer att avhysa personer som bryter mot reglerna. Missbruk av KI-kortet kan leda till inaktivering av kortet för resten av utbildningstiden.

Väktarna nås via telefon:

Campus Solna: 08-524 864 29

Campus Flemingsberg: 08-524 860 60

Hade du nytta av informationen på denna sida?

Om du vill att vi ska kontakta dig angående din feedback, var god ange dina kontaktuppgifter i formuläret nedan

Jag godkänner att mina (frivilligt lämnade) personuppgifter (namn, e-post) lagras i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Uppgifterna används endast till att återkoppla till den som använder formuläret.